Dermaroller Gözenek Sıkılaştırıcı

İnsan cildi üç tabakadan oluşur. Bu tabakalar epidermis, bağ dokusu ve dermisdir. Gözenek genişliği genetik olmakla beraber cilt tipi ile de ilişkilidir. Yağlı ve kalın ciltlerde gözenek genişliğine daha fazla rastlanır. Cilt yeterince temizlenmez, yoğun makyaj, aşırı terleme, kötü beslenme, hormonal bozukluklar gibi etkenler gözeneklerin boyutlarını etkilemektedir.Gözeneklerin sıkılaşması için birçok yöntem kullanılabilir. Birçok kişi gözenekleri için ya bitkisel tedavi yöntemleri denerken çoğu kişi kimyasal ürünlerden yararlanarak bu problemin üstesinden gelmeye çalışır. Günümüzde gözenekler için en etkili tedavi yöntemi ise gözenek sıkılaşmasında kullanılan dermarollerdir.

Dermaroller nedir?

Dermaroller, üzerinde 0.5-2.00 mm. arasında değişen ve 8 sıra olmak üzere 192 adet mikroiğne barındıran bir silindir cihazdır. Deri üzerinde hareket ettirilerek mikrokanallar açmaya yarar.

Dermaroller hangi alanlarda kullanılır?

  • Saç dökülmesi tedavisi
  • Geniş gözenekli deride gözeneklerin sıkılaştırılmasında
  • Akne izi tedavisinde
  • Cilt üzerinde oluşan lekelerin tedavisinde
  • Çatlak tedavisinde

Gözenek sıkılaştırılmasında dermaroller nasıl etki eder?

0.5-1 mm’lik mikroiğnelerin kullanımı ile yapılan uygulamada dermaroller iki haftada bir uygulanır. En az 4 seans yapılır. Gözenekler, dermaroller kullanımı sayesinde belirgin ölçüde kapanır.

Tedavi sonrası bakım nasıl olur?

Dermaroller tedavisi gören hastalara antibiyotik içerikli kremler verilebilir. Güneş koruyucu kremlerinin kullanımı özellikle ihmal edilmemelidir.

Yan etkisi var mıdır?

Tedavi, yüksek basınç uygulanarak yapılmışsa morluklar oluşabilir. Bir iki gün süren kızarıklık görülebilir. Bunların dışında hiçbir yan etkisi yoktur. Oluşan yan etkiler de antibiyotik içerikli kremler ile geçirilebilir.

Recent Posts